Liba előtt, liba után
Lehet, édes, sós vagy csípős, készíthetünk belőle levest, pitét vagy tortát tokaji borokkal mindenképpen ideális páros.
Chilis sütőtök leves mézzel és dióval
Hozzávalók: sütőtök, tejszín, chili, méz, dió (gyömbér, curry)
A sütőtököt 2 vagy 4 részbe vágjuk, sütőben megsütjük, majd egy tálban összetrumixoljuk, adunk hozzá egy kevés sót, tejszínt, ha van akkor friss chilit, de darált is megteszi és rövid ideig főzzük. Ízlés szerint frissen reszelt gyömbérrel, curry-val, mézzel ízesíthetjük. Tálalás előtt chilivel, pirított dióval díszítjük.
Ajánlott bor: Száraz szamorodni
Sütőtökös pite kecskesajttal és kakukkfűvel
fordított
Hozzávalók: sütőtök, hagyma, kecskesajt, kakukkfű, egy evőkanál őrölt édeskömény, 2 evőkanál kristálycukor, citrom, só, bors
Vajas tészta: 20 dk liszt, 10 dk vaj 7,5 cl melegvíz, só
Kézzel gyorsan összedolgozzuk majd 1-2 órán át gombóc formában fóliába csomagolva hűvös helyen pihentetjük.
Egy kör alakú sütőformát kivajazunk, meghintjük két evőkanál cukorral, sóval, borssal, őrölt édesköménnyel és kakukkfűvel majd ráhelyezzük a hagymakarikákat és a kis kockákra vágott sütőtök darabokat, végül beborítjuk a vajas tésztával. 30 percig 200 fokon sütjük. Ha kész van, egy tálra kifordítjuk és rámorzsoljuk a kecskesajtot. Ideális desszert tokaji édes borokhoz.
Ajánlott bor : Selectio 2009
Novembertől Karácsonyig az alábbi kedvezményeket kínáljuk:
22.500 Ft-tól – 10 %
45.000 Ft-tól – 15 %
90.000 Ft-tól – 20 %
Rendeld meg a karácsonyi borokat és a borokhoz illő receptet adunk ajándékba!